R.I.P.


Ta teden smo se Vagabunda odločili imeti vajo že v ponedeljek. Pridno se pripravljamo na koncert 26. januarja v Zip Bazi in hkrati pišemo nov material. Tako sem se v večernih urah, prijetno utrujen, spravil “crkljat” na facebook, da pogledam kaj je kaj novega v svetu. Sledil je šok! Opazim, da je nekdo napisal R.I.P. Delores O'(kako se že piše). Prepoznal sem ime in prebrskal, če je informacija kredibilna. Je! V 47. letu starosti je umrla pevka skupine The Cranberries. Sicer njihove glasbe ne spremljam, po mojem, že kakšnih 10 let a vselej imam zelo rad njihove “zgodnje” pesmi. Ena izmed prvih, ki sem se jo v rosnih letih naučil na elekrtično kitaro, je bila Zombie. Utihnil je res čudovit glas, ki mi bo odmeval v glavi do konca mojih dni. Malce žalosten sem začel premišljevat:

Zadnje čase je res postal trend na internetu, da se poklonimo osebi, ki je nedavno preminula. Pa tudi, če je ta oseba igrala triangel v skupini iz 70′, nekje iz okolice Londona, na enem komadu iz prvega album. Sam sem bil nedavno najbolj pretresen smrti Malcoma Younga in Chesterja Benningtona. Kot velik ljubitelj glasbe mi te možje dosti pomenijo. Se pa ne morem otresti občutka, da se vse skupaj izkorišča (kdorkoli že) v prid marketinga. Vsekakor je prav, da se poklonimo ljudem, ki so zaznamovali lepe stvari. Morda pa tudi že malo pretiravamo? Se vam ne zdi?

Lahko bi bil to tudi čas, da opazimo male/mlade še žive ustvarjalce, ki prav tako delajo izjemne stvari?! S takim razmišljanjem morda celo dobimo bolj inteligentne radijske postaje, ki ne bi vrtele samo enih in isti, sicer čudoviti, komadov.

Morda veste kateri od Slovenskih izvajalcev je danes izdal kakšno pesem ali album?

Počivaj v miru Dolores O’Riordan!