Bilo je lepo…


…nekateri so celo jokali :). Pretekli petek smo se, s fanti razširjene verzije Vagabunda, mudili v trzinskem Zip Baza baru. Izjemno prijetna lokacija primerna za celotno družino. Predvsem pa je namenjena druženju! Medtem, ko se najmlajši lahko zabavajo v ogromni igralnici, lahko starši predejo ob dobrem pivu in slastnih picah ter burgerjih. Ne manjka niti pikada, biljarda in namiznega nogometa. Vse skupaj v prisotnosti rock glasbe. Skratka, nebesa!

Za reklamo dogodka: “Koncert banda Vagabunda” smo skrbeli moji glasbeni partnerji v bandu in jaz. To se nam je tudi obrestovalo, saj se je Zip Baza lepo napolnila in lahko smo izvedli prijeten koncert ob prisotnosti okoli 100 glave množice.

Z lastnikom lokala smo postavili celotni glasbeni oder, opravili smo tonsko vajo in zavili k šanku na tradicionalen “sadjevec pred špilom”. Nismo pričakovali popolnega zvoka, ker v Zip Bazi ni bilo tonskega tehnika. Še šef je imel res dovolj drugega dela. A vseeno mislim, da je bil zvok suveren. Po mnenju nekaterih je bil ta najboljši na wc-ju.

Koncert se je začel ob 21:30 in zaključil okoli 23:30. Vagabunda smo uspeli kar dobro razširiti dosedanji repertoar z zelo različnimi glasbenimi temami. Tako smo igrali vse od nažigaških rockerskih do melanholičnih pesmi, pri katerih bi izpostavil Annie More. Najnovejša skladba, ki je definitivno presenetila poslušalstvo, saj sem opazil na obrazih, da prisotni ne vedo, kaj naj si mislijo. Pesem je pokazala bolj nežno plat dueta Vagabunda, ki je najini poslušalci še niso veliko slišali.

Po nekaj aplavzih sem v mikrofon izrazil željo po prostovoljnih prispevkih. Simpatična natakarica Maja mi je priskočila na pomoč in stopila do miz naokoli ter nabrala zavidljivo vsoto denarja, za kar se vam vsem zelo iskreno zahvaljujem. Vedno znova poudarjam, da na naših koncertih ni potrebno plačati vstopnine, saj razumemo, da na vseh koncih dandanes nekdo želi nekaj računati. V istem dahu seveda prosim za razumevanje, da glasbeniki težko pridemo do zaslužka. Skratka HVALA!

Minil je en res čudovit večer v dobri družbi. Zahvala gre osebju Zip Baze in tudi organizaciji Live rock nights, ki so nam omogočili nastop. Upam, da se kmalu spet vidimo!

Duo Vagabunda pa že drvi novemu koncertu naproti: 8.2.2018 se vidimo v ljubljanskem Cutty Sarku.