Annie More


Z mojim glasbenim kolegom, Matevžem Pavčnikom, sva se lansko leto na eni od vaj odločila, da je čas za novo pesem. Kot vedno sva se morala soočava z grenkim problemom: kaj povedat?! Pobrskala sva po svojih glasbenih inspiracijah, ki sva jih pridno zbirala med preteklim koncertiranjem in prišla do nekaj zanimivih rim. Ker sam najbolje premetavam angleške besede, sva se v dani situaciji ponovno odločila za angleško besedilo. Tisti, ki spremljate najino “poezijo”, veste, da rada uporabljava dvojne pomene besedil. Pri novi pesmi se je tako porodila besedna igra anymore / Annie More. Če lahko nekateri glasbeniki uporabljajo ženska imena, zakaj ne bi tudi midva to drzno uporabila? Menim, da so pesmi skupin Toto, The Police in Boston čisto OK, ne glede na naslove 🙂 Pa vendar to ni prva najina “punca”. Na albumu Open sva poosebila Matevževo kitaro v pesmi For Lana. Tokrat ne gre za dotično osebo ali kitaro ampak bolj za poetsko muzo s simpatičnim imenom.

Navdušena sva nad tem kako je pesem izpadla, saj sva po dolgem času spet uporabila metodo: ti en verz in jaz drugega. Postopek, ki se je res dobro izkazal že pri pesmih Broken Bone in Compromise. Zanimivo je, da pesem sploh nima refrena in vselej teče, kot običajni pop komad. Vedno sva se trudila uporabljati netipične zgradbe besedil.

Če bi moral Annie More žanrsko uvrstiti, bi dejal, da je easy blues komad. Ne bi bilo pa nič narobe, če bi nekdo rekel, da diši po jazzu. Vsekakor zagotavljam, da vas bo presenetila v svoji izvedbi, ker je nekaj popolnoma drugačnega, kar sva posnela do sedaj. Upam, da komad kmalu dobi tudi svojo studijsko oblačilo. Do takrat vam pripenjam besedilo, da se malo besedno posladkate.

ANNIE MORE

I’m not gonna follow my lonely years

I’ve had enough of those wasted tears,

Life should be easy, life should be good

Don’t tell me not to smoke ’cause I know I should

I’m gonna take my hat and I’m just gonna go,

somewhere warm where I don’t need to think

I don’t like your noise, I don’t like your toys

Annie More

We used to talk and then we used to shout

And I can’t remember what it was all about

It was me over here and you way over there

we adapted to that situation

I don’t care where you go

Annie More

Railways took me down to the perfect place

I forgot my phone and I don’t know where I’ll be

I’ve got plenty to do and I won’t miss you

Annie More

I grew my beard as the years went by

who knows why I gues I hate goodbies

I don’t like my hear I don’t know what to wear

I don’t want to miss you

anymore

Ain’t it funny how we’re never satisfied

Ain’t it funny how we’re so blind

I wish I could go back and put things right

but you’re not there Anny More